چگونه ویزای چین بگیریم؟

چین سرزمین اسرار و شگفتی‌ها است و از اینرو، همواره برای گردشگران جذاب بوده است؛ ولی تهیه ویزا از پیش‌نیازهای سفر به این سرزمین باستانی است.

چگونه ویزای چین بگیریم؟

چین سومین کشور بزرگ جهان است با بیش از ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت، در شرق قاره کهن آسیا قرار دارد. این کشور باستانی با وجود پیشرفت‌های روزافزون صنعتی و اقتصادی در عرصه جهانی، فرهنگ و آداب و رسوم خود را حفظ کرده است. از طرفی، تنوع دیدنی‌های چین مانند جاذبه‌های تاریخی و طبیعی فراوان بر جذابیت چین برای گردشگران افزوده است.

اگر شما نیز قصد سفر به چین را دارید، در کجارو می‌توانید بهترین و ارزان‌ترین تور چین را در بازه زمانی مورد نظر خود جستجو کرده و تور دلخواهتان را از میان ده‌ها آژانس معتبر مسافرتی انتخاب کنید.

البته سفر به چین نیازمند دریافت ویزا از سفارت این کشور در تهران است.
ویزای چین شرح خدمات
انواع ویزا ویزای تجاری نوع M، ویزای تجاری نوع F، ویزای تحصیلی X1 و X2، ویزای کار (Z)، ویزای خدمه صنعت حمل و نقل (C)، ویزای روزنامه‌نگاری J1 و J2، ویزای ترانزیت (G)، ویزای اقامت دائم (D)، ویزای توریستی (L)، ویزای اعضای خانواده و بستگان نزدیک (Q)، ویزای استعداد‌های درخشان (R)، ویزای همراه (S)
مراحل صدور ویزا از طریق سفارت
وقت سفارت ندارد
مصاحبه و انگشت‌نگاری ندارد
مدارک لازم برای صدور ویزا گذرنامه، عکس، دعوت‌نامه و…
مدت زمان لازم برای صدور ویزا چهار روز کاری
سفارت/ کنسولگری دارد
انواع ویزای چین

ویزای عادی چین به ۱۲ نوع تقسیم می‌شود؛

۱) ویزای تجاری چین (M) با سه ماه اعتبار ورود به چین و یک ماه اعتبار اقامت برای تجارت با چین

۲) ویزای تجاری (F) برای بازدید، تحقیق، سخنرانی، تجارت ، مبادلات در زمینه های علمی، فن‌آوری و فرهنگ، مطالعه پیشرفته یا کارآموزی صادرمی شود واعتبار آن حداکثر برای ۶ ماه است.

۳) ویزای دانشجویی (X) این نوع ویزا جهت مطالعه، مطالعات پیشرفته و یا کارآموزی که برای مدت بیش از ۶ ماه نیز صادر می‌شود.

۴) ویزای کار (Z) به منظور اجرای برنامه های تجاری و کاری یا مبادلات دانشگاهی، همچنین برای همسرمتقاضی/ همسر و فرزندان صغیر وی صادر می‌شود.

۵) ویزای خدمه (C) برای خدمه قطار بین المللی، هواپیمای مسافربری یا کشتی و… جهت ورود به چین صادر می‌شود.

۶) ویزای روزنامه نگاری (J-1، J-2 )

J1 ویزایی است که برای یک روزنامه نگار خارجی مقیم در چین وهمسر همراه او و فرزندان صغیروی صادر می‌شود.
J2 ویزایی است که برای یک روزنامه نگار خارجی جهت بازدید از چین برای پوشش خبری به طور موقت صادر می‌شود.

۷) ویزای ترانزیت (G) برای عبور از طریق چین به یک کشور ثالث صادر می‌شود در شرایطی که متقاضی به مدت بیش از ۲۴ ساعت در فرودگاه چین اقامت دارد یا مجبور به ترک فرودگاه است.

۸) اقامت دائم (ویزای D) جهت شهروند خارجی که مجاز به اقامت دائم در چین است، صادر می‌شود.

۹) ویزای توریستی (L) برای یک اقامت کوتاه برای هدف گردشگری، ملاقات با خانواده و یا سایر امور شخصی صادر می‌شود.

۱۰) ویزای اعضای خانواده و بستگان نزدیک

Q1: این ویزا برای اعضای خانواده و بستگان نزدیک آن دسته از شهروندان چینی (یا دارای اقامت چین) صادر می‌شود که مدت اقامت آن‌ها در چین بیشتر از ۱۸۰ روز خواهد بود.
Q2: این ویزا برای اعضای خانواده و بستگان نزدیک آن دسته از شهروندان چینی (یا دارای اقامت چین) صادر می‌شود که مدت اقامت آن‌ها در چین بیشتر از ۱۸۰ روز نخواهد بود.

۱۱) ویزای استعداد‌های درخشان (R): این ویزا ویژه آن دسته از افراد باهوش و استعداد بالایی است که چین به حضور آن‌ها نیاز دارد.

۱۲) ویزای همراه:

S1: این ویزا برای آن دسته از شهروندان خارجی صادر می‌شود که اعضای خانواده یا بستگان نزدیک آن‌ها در چین مشغول به کار یا تحصیل هستن و مدت اقامت آن‌ها بیشتر از ۱۸۰ روز خواهد بود.
S2: این ویزا برای آن دسته از شهروندان خارجی صادر می‌شود که اعضای خانواده یا بستگان نزدیک آن‌ها در چین مشغول به کار یا تحصیل هستن و مدت اقامت آن‌ها بیشتر از ۱۸۰ روز نخواهد بود.

اعتبار، تعداد دفعات ورود و مدت زمان اقامت ویزا

اعتبار ویزا به این معنی است که ویزا برای چه مدتی معتبر است؛ برای ورود به چین می‌توان از تاریخ صدور تا قبل از تاریخ انقضای درج شده در ویزا (۲۴ مانده به پایان اعتبار ویزا به وقت پکن) اقدام کرد. البته در صورتی‌ اتمام تاریخ اعتبار ویزا در هر حالتی (فرد به تعداد ذکر شده در ویزا به خاک چین تردد کرده باشد یا هیچ تعداد دفعات ورودی وجود نداشته باشد)، ویزا از درجه اعتبار ساقط است و در این حالت حامل آن باید برای ویزای جدید قبل اقدام کند.

در صورتی‌که شهروند خارجی که پس از پایان تاریخ انقضای ویزا خود اقدام به ترک خاک چین نکند، مشمول جریمه و مجازات های دیگر برای نقض قانون جمهوری خلق چین در کنترل ورود و خروج بیگانگان خواهد شد. در صورت تمایل به اقامت طولانی‌تر از مدت زمان اقامت مجاز در ویزا، متقاضی باید قبل ازپایان مدت اعتبار ویزا از مقامات امنیت عمومی محلی مجاز به تمدید ویزا تقاضای تمدید ویزا نماید.

مدارک مورد نیاز برای صدور ویزا

مدارک اصلی و رایج برای ویزاهای چین به شرح زیر است و ممکن است سفارت برای هر یک از انواع ویزاهای درخواستی مدارک دیگری نیز درخواست کند.

اصل گذرنامه با اعتبار به مدت حداقل ۶ ماه دیگر با حداقل سه صفحه خالی
تکمیل فرم درخواست ویزا
دوقطعه عکس رنگی؛ این عکس باید جدید، از روبرو، در اندازه ۳۳*۴۸ میلی‌متر و بدون پوشش سر باشد. (یکی از عکس‌ها باید به فرم الصاق شده و عکس دیگر را همراه گذرنامه تحویل شود.)
درخواست برای ویزای خانواده: اصل دعوت نامه رسمی واحد مجاز، مدارک شغلی یا گواهی تحصیلی دعوت کننده.
درخواست برای ویزا سفر شخصی: اصل دعوت‌نامه رسمی از سفر شخصی صادر شده توسط یک واحد مجاز چینی.
درخواست ویزا برای سفر گروه: اصل دعوت‌نامه رسمی سفر گروهی صادر شده توسط یک واحد مجاز چینی.

مدت زمان لازم برای صدور ویزا

به طور معمول صدور هر یک از انواع ویزای چین به مدت چهار روز کاری طول می‌کشد. البته این پروسه برای ویزای اکسپرس (فوری) دو تا سه روز کاری است .

 

منبع : کجارو